دکتر محمدرضا صبری فوق تخصص قلب کودکان و نوجوانان دکتر صبری اصفهان

توصیه های دندانپزشکی در بیمارانی که قرص وارفارین مصرف می نمایند

​اقدامات دندانپزشکی برای بیمارانی که وارفارین مصرف می نمایند:

در صورتی که بیمار به دلیل مشکلات قلبی و تحت نظارت پزشک، داروی ضد انعقادی مانند وارفارین مصرف می­کند و نیاز به اقدامات دندان­پزشکی دارد، لازم است به نکات زیر توجه نماید:
1)   اکثر اقدامات دندانپزشکی، ساده و بدون عارضه هستند و نیازی به تغییر دارو نیست. از جمله:
اعمال دندان­پزشکی ترمیمی – جرم­ گیری سطحی دندان و پالیش – پر کردن سطحی – تعبیه بعضی از انواع پروتز یا بریج
2)  در موارد زیر لازم است حداقل 72 ساعت پیش از انجام اعمال دندان­پزشکی با پزشک معالج خود مشورت نمایید:
   * اعمال دندانپزشکی اندودنتیکس (عصب کشی یا روت کانال)
اقدامات دندان­پزشکی
   * نیاز به بلوک عصب مندیبولار و آلوئولار
   * کشیدن دندان
   * جراحی­های کوچک دهان
   * جراحی­های پریودنتال
   * انجام بیوپسی
   * جرم­گیری با درگیری لثه­ ها
در این­گونه موارد لازم است آزمایشات PT و INR بیمار چک شود. در صورتی که آزمایش INR بیمار بین 3-2 باشد، انجام اعمال فوق بلامانع است. در صورتی که آزمایش INR بیمار بالای 3 باشد، لازم است دوز وارفارین با نظر پزشک متخصص قلب کم یا قطع شده و ارزیابی مجدد پس از 3 روز انجام شود. اگر این بار INR بیمار بین 3-2  باشد، می­توان اقدام دندان­پزشکی موردنظر را انجام داد ولی اگر INR باز هم بالا باشد، باید اقدام دندان­پزشکی تا کنترل INR به تعویق افتد.
3) انجام هرگونه اقدامات دندان­پزشکی دیگر به استثناء موارد فوق در مطب­های دندان­پزشکی و به صورت سرپایی مجاز نمی­باشند (با توجه به ریسک خون­ریزی، محل را دندان­پزشک تعیین می­کند).
4)  در صورتی که بیمار به طور همزمان بیماری کبدی، کلیوی و یا کاهش پلاکت دارد و یا داروی ضد پلاکت مانند آسپرین یا کلوپیدوگرل (پلاویکس) مصرف می­کند، ممکن است خطر خون­ریزی بیشتر باشد. لذا لازم است اقدامات دندان­پزشکی در یک کلینیک دندان­پزشکی و یا بیمارستان مجهز به بخش دندان­پزشکی و جراحی­های دهان و دندان انجام شود و در صورت صلاحدید پزشک معالج سایر داروها غیر از وارفارین قطع شوند.
5)  برخی از بیماران ممکن است با آزمایش INR مناسب، خونریزی در حین اقدام دندان پزشکی داشته باشند و یا سابقه آن را بدهند که در این موارد ممکن است بر اساس نظر پزشک معالج، استفاده از داروهایی مثل انوکساپارین به جای وارفارین و از چند روز قبل از اقدام دندانپزشکی توصیه شود.
6)  پس از انجام اعمال دندان­پزشکی، بیمارانی که وارفارین مصرف می­کنند، بهتر است از مصرف داروهای NSAIDs مانند ایبوبروفن، مفنامیک اسید یا دیکلوفناک و نیز آسپرین به دلیل افزایش خطر خون­ریزی اجتناب کنند و کنترل درد با استامینوفن ساده یا پاراستامول انجام گیرد.
7) بیمارانی که به دلیل داشتن شانت از جمله شنت Glenn یا Fontan و یا گذاشتن دریچه­ های بیولوژیک در 6 ماه نخست، لازم است وارفارین مصرف کنند، قطع وارفارین به طور موقت بلامانع و با INR کمتر از 2 اقدام دندان­پزشکی انجام شود.
8) در تمام بیماران بعد از هر اقدام دندان­پزشکی، پس از برطرف شدن خطر خونریزی لازم است مجددا" وارفارین و در صورت مصرف داروهای دیگر از جمله آسپیرین، آن را شروع کرد.
9)  مصرف برخی آنتی بیوتیک ها از جمله آموکسی ­سیلین، کلیندامایسین، آزیترومایسین، اریترومایسین و یا مترونیدازول ممکن است باعث تداخل اثر وارفارین و افزایش خطر خونریزی شوند. لذا باید در این خصوص دندان­پزشک خود را مطلع فرمایید.

۴
از ۵
۹ مشارکت کننده
مریم گفت:
سلام
من۳۳سالم هست و تعویض دریچه میترال داشتم.فلزی.وارفارین استفاده میکنم‌.میشه جراحی لثه انجام بدم
    مدیریت گفت:
    سلام
    برای انجام کارهای دندانپزشکی باید از دکتر متخصص(فوق تخصص) قلب خود نامه بگیرید و شرح حال را برای دکتر دندانپزشکتان ببرید.