دکتر محمدرضا صبری فوق تخصص قلب کودکان و نوجوانان دکتر صبری اصفهان

روش تهيه پودر جوانه غلات و حبوبات​ وعصاره استخوان برای کودکان

روش تهيه پودر جوانه غلات و حبوبات​


غلات مانند گندم و حبوبات مانند عدس يا ماش را بعد از پاك كردن و شستن به مدت 24 ساعت در آب خيس كرده و سپس آب آن را خالي كرده و بصورت غيرفشرده در يك ظرف ريخته و روي ظرف را با پارچه بپوشانيد. هر 7-8 ساعت يكبار محتويات ظرف را خيس كرده تا جوانه زدن شروع شود و بعد از گذشت حدود 2 روز ميتوان از جوانه ها براي تهيه سوپ استفاده كرد. جوانه ها را ميتوان حدود يك هفته در يخچال نگهداري نمود.

 

روش تهيه عصاره استخوان


اضافه كردن عصاره استخوان قلم گوسفند يا گوساله به غذاي كودك باعث افزايش املاح  و مقوي كردن غذا ميشود. ميتوان مستقيما قلم استخوان را درسوپ يا آش يا كته كودك انداخت و يا عصاره آن را تهيه و بتدريج مورداستفاده قرار داد. براي تهيه عصاره، قلم گوساله را به مدت 2 ساعت درآب جوشانده و عصاره بدست آمده را ميتوان براي 2 ماه در فريزر و يا براي 4 روز در يخچال نگهداري كرد.

 

روش تهيه آرد مخلوط و غلات و حبوبات تفت داده

 

نسبت اين مخلوط 2 به 1 است يعني 4 قسم غلات (برنج يا گندم) بعلاوه 2 قسم حبوبات (لوبيا، سويا يا نخود) است:

1) غلات و حبوبات را تميز كرده و بشوييد.
2) حبوبات را در داخل ماهيتابه و روي شعله ملايم به مدت 15-30 دقيقه تفت دهيد.
3) غلات را نيز به همين منوال بطور جداگانه و به مدت كمتر (5-10 دقيقه) تفت دهيد.
4) سپس حبوبات و غلات را بخوبي آسياب كنيد و سپس آنها را از الك بسيار ريز رد كنيد.
5) آرد حاصل را ميتوان در ظرف دربسته و در محل خشك به مدت 4 ماه نگهداري كنيد.
اين آرد منبع بسيار خوبي از پروتئين و انرژي است و ميتوان در تهيه انواع سوپها و يا بصورت فرني با استفاده از شير يا آب، به كار برد.

 

۴
از ۵
۹ مشارکت کننده