مراحل از شيرگيري كودك
* به كودك 4 تا 5 نوبت در روز غذا بدهيد.
* در صورت نياز، ميزان غذا و تعداد وعده هاي غذايي را افزايش دهيد.
* فواصل بين شيردهي را افزايش دهيد. به عنوان مثال ممكن است ابتدا در طول صبح شيردهي را قطع كنيد پس از يك يا دو هفته، شيردهي در طول بعد از ظهر را هم قطع كنيد.
* به كودك بيشتر محبت كنيد و بگذاريدكودك احساس نزديكي به مادر داشته باشد.
* زماني كه كودك تمايل به شيرخوردن دارد، او را با زور از خود دور نكنيد زيرا ممكن است كودك عصبي و ناراحت شود.
نیاز انرژی کودک
بعد از دو سالگي با آهسته شدن رشد، اشتهاي كودك هم كاهش مي يابد. پس بر اساس روند رشد كودك تقاضا براي دريافت غذا نيز تغيير ميكند. هر چند ميزان دريافت انرژي از يك غذا تا غذاي ديگر متفاوت است، اما كل غذاي دريافتي روزانه كودك ثابت است. در يك سالگي به حدود 1000 كيلو كالري نياز دارد. در سه سالگي نياز انرژي 300 كالري بيشتر ميشود.
ذائقه سازی برای کودک
بسياري از مادران گله ميكنند كه كودكشان بعضي از غذا ها را دوست ندارد. الگوهاي رفتاري خانواده نقش موثري در انتخاب غذا توسط كودكان دارد، معمولا كودكان غذاهايي را دوست ندارند و نميخورند كه يكي ازاعضاي خانواده از خوردن آن امتناع ميكند و يا آن غذا در سفره خانواده جايي نداشته است. ذائقه كودكان را ميتوان از آغاز دوران تغذيه تكميلي ساخت. براي مثال اگر به كودكي غذاي كم نمك داده شود او كم كم به اين غذا عادت ميكند. همچنين كودك در اين زمان بايد با طعم انواع غذاها مثل ماهي آب پز، هويج پخته، كدو، پوره سبزيجات، غلات و حبوبات پخته و له شده عادت كند. بهتر است مادر از چشيدن و تنظيم طعم غذا بر اساس ذائقه خود، خودداري كند. اگر كودك غذايي را دوست نداشت، به او ندهد ولي چند روز بعد آن را با طعم دیگری تهيه و به كودك بدهد. اگر افراد خانواده جلو كودك از خوردن نوعي غذا امتناع كنند يا روي در هم كشند، كودك اين رفتارها را تقليد مي كند. هرگز جلو كودك به ديگران نگوييد كه او غذايي را دوست ندارد. اين گفتار و كردار موجب ميشود كه كودك اين رفتار نخوردن نوعي غذا را بعنوان رفتار تثبيت شده خود بپذيرد و بعنوان ابزاري براي جلب توجه ديگران از آن استفاده نماید.