دکتر محمدرضا صبری فوق تخصص قلب کودکان و نوجوانان دکتر صبری اصفهان

توصیه هایی برای افرادی که به مبتلا به سنکوپ هستند


سنکوپ

سنكوپ علل زيادي دارد كه خوشبختانه شايعترين علت آن به علت تحريك پذيري بيش از حد يكي از رفلكس هاي بدن به نام رفلکس وازو واگال است كه تحريك پذيري آن باعث كاهش تعداد ضربان قلب، كاهش فشار خون و يا هر دو مي شود كه اين مسئله باعث كاهش جريان خون به مغز و از دست دادن هوشياري و افتادن و يا سرگيجه مي شود. تنها تست تشخيصي براي اين نوع خوش خيم سنكوپ، تست تيلت مي باشد. لازم به ذکر است که سنکوپ علل دیگری هم دارد و ازجمله بیماری های قلبی، نامنظمی های قلبی، بیماری های مغزی و.... به همین دلیل بیمار مبتلا به سنکوپ نیاز به ارزیابی دقیق توسط پزشک دارد.

 

                                                                  درمان و پیشگیری از سنکوپ وازو واگال

در صورت بروز سنکوپ لازم است بیمار را سریعا خوابانده و پاهای وی را بالا ببرید. از برقراری نبض و تنفس وی اطمینان حاصل کنید و در این نوع سنک.پ معمولا در عرض دو دقیقه بیمار هوشیاری خود را به دست می آورد. در غیر اینصورت سریعا با اورژانس تماس بگیرید.
به منظور پيشگيري از بروز مجدد آن لازم است به دستورات ونكات زير توجه نماييد:
1-حتما بیمارصبحانه ميل نمايد.
2-بين صبحانه و نهار و نهار و شام حتما خوراكي مختصري مثل بيسكويت (ترجيحا ترد ) ميل نمايد.
3-مايعات بيشتر ميل نمايد (بخصوص در هواي گرم).
4-مصرف نمك را در غذاي خود بيشتر نمايد. (شور نباشد)
5-از ايستادن طولاني مدت و بدون حركت خودداري نموده و در صورت اجبار مرتبا پاي خود را از زانو خم وراست نمايد.
6-در صورتي كه مدت طولاني خوابيده است حتما قبل از ايستادن ابتدا در تخت يا رختخواب خود بنشيند و پس از چند دقيقه باز و بسته (منقبض) كردن دست و پاي خود بلند شود.
7-در صورتي كه مدت طولاني نشسته است حتما قبل از ايستادن، پس از چند دقيقه باز و بسته (منقبض) كردن دست و پاي خود بلند شود.
8-در هنگام آزمايش خون دادن و يا در دندانپزشكي حتما در حالت خوابيده قرار گيرد و بعد از اتمام كار ابتدا بنشيند و سپس بعد از چند دقيقه بلند شود و بايستد. در صورتي كه ناشتا بوده است و منعي نداشته باشد در همان حالت نشسته يك نوشيدني ميل نمايد.
9-براي عادت دادن رفلكس عامل سنكوپ در بدن روزي دو دقيقه كنار ديوار و بدون حركت ايستاده (كاملا بي حركت) و هر دو روز مدت آن را دو دقيقه افزايش داده تا به 15 دقيقه در روز برسد. اين كار را ميتواند هر روز يا يكروز در ميان انجام دهد. حتما در كنار وي يك تخت يا صندلی وجود داشته باشد تا در صورت بروز سرگيجه و يا هر علامت ديگري بتواند سريعا نشسته و يا بخوابد.
ایستادن کنار دیوار براي عادت دادن رفلكس عامل سنكوپ
10-در صورتيكه پزشک برا ي فرزند شما دارويي تجويز كرده حتما آنرا طبق دستور گفته شده استفاده نماييد.

۵
از ۵
۵ مشارکت کننده